Ny løsning for godkjenning av bankbetalinger i Zirius

                

Nye krav til banker 
Fra 1. desember 2020 innføres nye krav om at de skal “kjenne” den som betaler fra bankens kontoer, samt at vedkommende må ha godkjenningsrett for aktuelle kontoer. Dagens løsning med betalinger direkte fra økonomisystemet gjør ikke bankene i stand til å tilfredsstille lovkravene i hvitvaskingsloven, og derfor bygger bankene om sine løsninger.

Det innebærer:

  1. Alle som skal betale direkte fra Zirius må være registrert som bruker i nettbankavtalen.
  2. De som skal godkjenne betalinger i økonomisystemet, må ha godkjenningsrett på aktuelle kontoer i nettbankavtalen.

I første omgang gjelder dette kunder av DNB og Sparebank1, mens Nets kommer i løpet av året, og Nordea avventer. Les mer på DNB sin infoside og Sparebank1 sin infoside. Ta kontakt med din bank for mer informasjon og nærmere beskrivelse av prosedyre.

Zirius OnlineBank tilpasses de nye kravene
Vår egen bankintegrasjon -Zirius OnlineBank tilpasses i dag de nye kravene ved at vi bl.a implementerer BankID for godkjenning av betalinger. Det betyr at behovet for ettergodkjenning i nettbank for nye avtaler ikke lenger er nødvendig da hele prosedyren igjen kan gjøres direkte i Zirius. Tilpasningen av OnlineBank til de nye kravene skal være klar innen 1. desember 2020, og ny informasjon om lansering og fremgangsmåte sendes ut i forkant av dette.

Hva er OnlineBank
Zirius OnlineBank er en bankintegrasjon som gjør at din bank og økonomisystemet kommuniserer direkte. Integrasjonen gir deg en sikker og effektiv flyt av inn- og utbetalinger, direkte i Zirius. Løsningen eliminerer manuell overføring av filer, i tillegg oppdateres status for inn- og utbetalinger fortløpende i Zirius.

Søk

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

icon

Få aktuell informasjon om Zirius-produkter på e-post! Klikk her for å abonnere på vårt nyhetsbrev:

Support

For fjernhjelp, last ned og start TeamViewer lokalt ved å klikke på knappen (husk å stenge ned andre versjoner av TeamViewer):