SanaBona-Banner

Liten vindistributør har EDI-løsning for direkte salg til vinmonopolet

                

Sana Bona måtte ha EDI XML på plass for å få grossistavtale med Vinmonopolet. Da kontaktet de sin leverandør av økonomisystem -Zirius.

Vi har hatt Zirius økonomi siden 2008 og hadde allerede fått laget en EDI-løsning mot COOP-systemet. Den kunne tilpasses Vinmonopolets EDI-standard også. I samarbeid med Zirius har vi nå fått på plass en løsning som alle er fornøyde med. Også Vinmonopolets kontaktpersoner anerkjenner jobben som er gjort sier Tove Merete Holthe, daglig leder i Sana Bona AS.

«For en relativt lav pris får man svært mye
system, samt en helt fantastisk support»

Vi jobber hele tiden med å finne de gode, sunne og næringsrike produktene som kan selges til bevisste forbrukere i Norge. På våre reiser til Middelhavet har vi kommet i kontakt med mange produsenter av økologisk vin, og i år var tiden moden for å satse på vinimport. Både fordi det gir oss flere ben å stå på, samtidig som det passer godt med vår profil.

«Med Zirius økonomi har vi en smart digital løsning, som
gir oss en plattform å vokse på uten å måtte ansette flere»

Vinmonopolet
Arbeidsdok SanaBona Nyhetsartikkel

Det å omsette vin i Norge kan virke krevende
Da vi begynte å undersøke hva som skulle til for å kunne omsette vin i Norge, ble vi klar over at det ikke bare var å sette i gang. Man måtte ha godkjent lager for vin, mer konkret, lager for særavgiftspliktige varer, og kommunisere digitalt med Vinmonopolets datasystemer. Man måtte ha et såkalt EDI utvekslingsformat knyttet til ERP systemet.

Vi oppdaget snart at det er to veier til vinmonopolets utsalg. Den ene er å få på plass EDI-løsningen, den andre er å benytte seg av en av de etablerte distributørene som Arcus, House of Wine, Vectura eller lignende aktører.

Når det gjaldt EDI-løsning, var vi tidligere i dialog med en IT-aktør som hadde erfaring med EDI-løsninger til varehandelen. De sa de kunne levere den for en million kroner, det innså vi fort var umulig å gå videre med. Når det gjaldt de andre distributørene med godkjente løsninger for digital handel, kunne vi få levere via dem, men utsiktene til å tjene penger på salget var små. De hadde mange avgifter på hver handel, og da ville enten produktet bli for dyrt eller marginen vår borte sier Tove.

Vi samhandler nå 100% digitalt med Vinmonopolet
Nå har vi en prisgunstig løsning hvor bestillingen fra Vinmonopolet går direkte inn i Zirius, konverteres til en ordre, samt automatisk oppretter en ordrebekreftelse med leveringsdatoer tilbake til Vinmonopolet. Når varene sendes og leveres ordner økonomisystemet en pakkseddel og faktura som også automatisk sendes digitalt.

Vi har nå eget lager for særavgiftspliktige varer, kommet inn i bestillingsutvalget til Vinmonopolet, og omsetter i tillegg vin og Prosecco til barer og restauranter. Det viser at vårt valg om å ta det i eget hus var helt riktig!

Zirius sine løsninger er et funn for bedrifter innen logistikk og varehandel
Det er mange som undres på hvordan vi kan omsette såpass mye med så få ansatte. En av grunnene er at systemet er enkelt og intuitivt, men samtidig så funksjonsrikt at mange manuelle prosesser er helt automatiserte. Den integrerte nett- og e-handelsløsningen til Zirius gir kunder som ønsker det tilgang til å bestille rett i systemet. Våre selgere ute legger order ute hos kunden med signatur på nettbrett og vi kan enkelt foreslå kundens neste innkjøp basert på historiske data.

«Systemet er enkelt og intuitivt, men samtidig så funksjonsrikt
at mange manuelle prosesser er helt automatiserte»

Ambisjonsnivået vårt er helt klart å vokse i dagligvarebransjen. Og det som er fint, er at vi med Zirius økonomi allerede har en smart digital løsning, som gir oss en plattform å vokse på uten å ansette flere mennesker.

For en relativt lav pris får man svært mye system, en helt fantastisk support og det stemmer at det er bedre å være liten hos en liten leverandør, enn hos en stor. Vi får mye oppmerksomhet, tilgang til flinke folk og kan anbefale Zirius til logistikkbedrifter, store og små sier Tove Merete Holthe.

Klikk her for å lese mer om Zirius EDI-løsning for direkte handel med Vinmonopolet

Sana Bona

Sana Bona AS har siden starten i 2007 drevet import og distribusjon av økologiske- og ekstra næringsrike produkter uten tilsetningsstoffer. Bedriften holder til i Bærum, har 5 ansatte og regner med å omsette for 13 mill. i 2020. I dag håndterer bedriften ca. 10.000 kunder som jevnlig kjøper fra nettbutikken deres som er koblet rett på Zirius Økonomi.
I tillegg blir sortimentet distribuert via Coop Mega, Coop OBS, Coop Extra; noen Matkroken butikker, samt helsekostforretninger som Life og Sunkost, og er dermed enda mer tilgjengelig for folk flest.

Sana Bona betyr sunne goder, noe som også kan passe på økologisk vin.

Søk

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

icon

Få aktuell informasjon om Zirius-produkter på e-post! Klikk her for å abonnere på vårt nyhetsbrev:

Support

For fjernhjelp, last ned og start TeamViewer lokalt ved å klikke på knappen (husk å stenge ned andre versjoner av TeamViewer):