Leverandør til Vinmonopolet

Zirius leverer komplette, prisgunstige økonomiløsninger med EDI XML. Det åpner for at små og store leverandører og produsenter av alkohol i Norge kan inngå grossistavtale for direkte salg og leveranse til Vinmonopolet. Dermed elimineres levering via fordyrende mellomledd som etablerte distributører og grossister.

Løsningen som lar deg levere direkte til Vinmonopolet

Hvordan bli leverandør til Vinmonopolet?
Krav om bruk av EDI XML
Hva er EDI XML?
Hvorfor bruke Zirius?
 • Hvordan bli leverandør til Vinmonopolet?

  Det er ikke så vanskelig som det kan virke, men det er noen trinn som må være på plass for å bli leverandør til Vinmonopolet. Prosessen er godt beskrevet på sidene listet under:

  Det er ikke så vanskelig som det kan virke å selge produkter gjennom Vinmonopolet.

  Hvordan bli leverandør til Vinmonopolet?
 • Krav om bruk av EDI XML ved leveranse til Vinmonopolet

  Vinmonopolet stiller som et absolutt krav til leverandører at full EDI XML kommunikasjon skal benyttes i all meldingsutveksling ved handelstransaksjoner.

  Implementering av EDI XML har til nå gitt uoverkommelige kostnader for de mindre aktørene. I tillegg er det store kostnader knyttet til leveranser via etablerte distributører og grossister. Med Zirius får aktører en prisgunstig ferdig løsning som vokser med bedriften, og lar deg beholde mer av fortjenesten på salg til Vinmonopolet.

  Krav om bruk av EDI XML
 • Hva er EDI XML?

  EDI (Electronic Data Interchange / Elektronisk datautveksling) er en felles standard som overfører elektroniske handelsdokumenter fra system til system. Løsningen forenkler og automatiserer en rekke tradisjonelle arbeidsoppgaver. EDI-løsningen gir dermed:

  • Bedre kontroll med større ordremengder
  • Effektiv ordrebehandling
  • Trygg kommunikasjon av handelsdokumenter mellom leverandører og kunder.
  • Les mer om EDI XML i Zirius her.
  Hva er EDI XML?
 • Hvorfor velge Zirius?

  Med Zirius sitter du igjen med mer av overskuddet i stedet for at marginene forsvinner i systemer eller hos andre grossister.

  EDI er ikke vanskelig. Systemet sørger for at kommunikasjonen automatisk går til Vinmonopolet når du godkjenner ordre, flytter til neste status og til slutt fakturerer.

  Zirius er en velprøvd og moden logistikkløsning som passer for de små og de som vokser inn i større volum. Her kan du velge om du vil ha lagerstyring, massehåndtere ordre og knytte til batch for å styre datomerking av varen. Opprette ulike strekkoder (Gtin nummer) på enheter som flasker, kartonger, kasser osv. I tillegg gir statistikk fra systemet deg grunnlaget for rapportering av særavgifter.

  Zirius er et funksjonsrikt og fleksibelt system som settes opp etter bedriftens behov. Ta kontakt så hjelper vi med å kartlegge din bedrifts behov.

  Hvorfor bruke Zirius?

Lever direkte til Vinmonopolet og behold større andel av marginen selv!

Det eliminerer behovet for fordyrende mellomledd som distributører eller grossister.

FlowChart
Effektiv kommunikasjon med Vinmonopolet

Med EDI i Zirius får bedriften en komplett løsning for effektiv elektronisk kommunikasjon av hele handelstransaksjonen med Vinmonopolet (VM).

 • Ordre / bestilling: Import av EDI bestillinger fra VM til ordre med detaljer om faktura-, bestillings-, leveringsadresse, samt eventuell informasjon om sluttkunde.
 • Ordrebekreftelse: Automatisk utsendelse av ordrebekreftelse når ordre går til godkjent status for levering, samt oppdatering av leveringsdato via egen rutine hvis varer inn på lager blir forsinket (-bekreftet leveringsdato endres).
 • Følgeseddel: Elektronisk pakkseddel genereres automatisk ved godkjent plukking av ordre.
 • Faktura: Faktura leveres på VM sitt standard EDI-format, eller andre formater etter mottakers ønske.
 • Fakturaavvik: Rutiner for retur og kreditering.
Effektiv kommunikasjon med Vinmonopolet
Utvidete muligheter
Utvidete muligheter
 • Frakt: Utlegg av fraktinformasjon til bl.a. Consignor og Axia,
 • Fortolling: Formidling av ordreinformasjon til KGH som er spesialister på toll.
 • Mobile løsninger (plukk): Egen strekkodebasert Logistikk App for Android-enheter som lar brukere registrere materiell inn og ut av lager. Appen håndterer også innkjøpsbehov, varemottak, ordreregistrering, ordreplukk, varejusteringer og vareinformasjon.
 • Salgskanaler: Løsningen kan utvides med Zirius Kasse for bedrifter som selger direkte til kunder. I tillegg kan det settes opp nettbutikk mot sluttkunder (B2C) og bedriftskunder (B2B) med egen pålogging for selgere, via åpne APIer som WooCommerce, Joomla og Magento, eller via en av våre samarbeidspartnere.
 • Lager & logistikk: Zirius har, i tillegg til produksjons-, service- og prosjektmoduler, en omfattende lager & logistikkløsning som bl.a håndterer batchnummer med utløpsdato, serienummer, variantstyring (farge / størrelse) og repeterende ordre med tillegg.
 • Regnskap: Komplett regnskap med elektronisk bilagsflyt og direkte kommunikasjon med bank i eget hus, eller via et av våre mange regnskapskontorer.

Komplett EDI-løsning for direkte leveranse
til Vinmonopolet

SUKSESSHISTORIER

“Når det gjaldt de andre distributørene med godkjente løsninger for digital handel, kunne vi få levere via dem, men utsiktene til å tjene penger på salget var små. Med Zirius økonomi har vi en smart digital løsning, som gir oss en plattform å vokse på uten å måtte ansette flere.”

Liten vindistributør har EDI-løsning for direkte salg til Vinmonopolet

Kontakt oss

  Vi vil gjerne
  høre fra deg!


  Kontakt oss på:
  salg@zirius.no
  +47 400 07 707

  Skreddersydd løsning for din bedrift? Les mer her