Kom i gang

OnlinePrint

85 views 0

Zirius OnlinePrint – På vei mot et papirløst kontor.

Med OnlinePrint flytter du arbeid med fakturering og purringer på papir, ut av huset til et eksternt printsenter. Her håndteres utskrift, pakking, frankering og postlegging profesjonelt, sikkert og ikke minst meget prisgunstig. Det sparer deg masse tid og papirarbeid, samtidig som du kutter kostnader. Hver natt overføres de fakturaene som skal sendes ut til kunder fra Zirius, elektronisk til printsenteret. Printsenteret skriver ut, pakker, frankerer og sender forsendelsene til dine kunder.

Det betyr at det ikke er behov for egen skriver,  egen frankering eller egen tidsbruk for å få sendt ut fakturaer i papirform.

Tjenesten settes enkelt opp i Zirius.

OnlinePrint passer for alle bedrifter – om det er få  – eller ett stort volum papirfakturaer.

Fordeler med Zirius OnlinePrint:

  • Zirius OnlinePrint i tillegg til EHF og Epost = 100% elektronisk fakturering
  • Ingen egen håndtering at papirutsendelser.
  • Sparer tid og kostnader
  • Purrenota som må skrives på papir, kan sendes OnlinePrint
  • Ingen oppstartsavgift eller abonnementsavgift

Zirius OnlinePrint fra Zirius Standard og Zirius Portal

Zirius Standard har automatikk som sender faktura til OnlinePrint dersom det ikke finnes annen forsendelse (feks EHF/Epost) på kundekortet.
I Portalen angir man på kundekortet, fanen Forsendelse, om kunden skal ha forsendelse ved Zirius OnlinePrint. Alternativt kan man ved ordreregistrering på kunden, velge OnlinePrint som Forsendelsemetode.
Dersom klienten er tilknyttet et regnskapskontor i Zirius, er OnlinePrint allerede aktivert. Kostnad for bruk pr utsendelse fra OnlinePrint vil bli viderefakturert fra regnskapskontoret.

Rutinen i bruk

Gitt at oppsett er satt til Kjør OnlinePrint på alle ordre uten andre forsendelser, vil Zirius automatisk sende ut faktura til OnlinePrint dersom kunden ikke har annen forsendelsesmetode definert.

Forsendelsesmetode for kunden ser du i kundekortet, fanen Forsendelser. I bildet under vises et eks der kunden ikke er satt opp med annen forsendelse, og her vil da utsendelse av faktura gå ved hjelp av OnlinePrint.

Purrebrev sendes ved hjelp av OnlinePrint fra Purre-rutinen i Zirius, uavhengig av hvilken forsendelsesmetode som finnes på kundekortet.

Oppsett i Zirius 

Zirius Standard, under Fil-Klient innstillinger-Generelt finner du fanen OnlinePrint. Her må du legge inn informasjon om lisenseier 

  1. Velg “Kjør OnlinePrint på alle ordre uten andre forsendelser”.  Det innebærer at alle fakturaer til kunder som ikke allerede har definert forsendelsesmetode (EHF, e-post, osv) skal sendes som OnlinePrint. Hvis du ikke haker av for dette valget må du manuelt definere på kundekortet hvilke kunder som skal ha faktura sendt via printsenter.
  2. Purrerapport: Velg om purrenotaer skal gå til printsenter. Det er lovpålagt at purrenota skal sendes på papir til mottaker.

Når oppsett er på plass her, bør det også aktiviseres at jobben skal starte automatisk.  Gå til Ajourhold-Forsendelse- Metoder og velg Zirius OnlinePrint. Kryss av her Start forsendelse automatisk. Da vil utsendelsen til OnlinePrint skje når du danner faktura på kunde.
Velger du å ikke aktivisere dette må du selv starte jobben med utsendelse fra  Fil-Forsendelse -Utboks.

 

 


MENY