HowtosolvenewVATrulesinZirius

Hvordan løses nye mva-regler i Zirius

                

Alle merverdiavgiftsregistrerte virksomheter skal fra og med 1. termin 2017 levere mva-meldingen, som erstatter dagens omsetningsoppgave for merverdiavgift.

Zirius er klar med de nye reglene og legger ut oppgradering 16. desember 2016 med nye momskoder for kunder som kjører Zirius versjon 3.5. Kunder som kjører Zirius versjon 3.4 vil bli automatisk oppdatert til versjon 3.5 den 28. desember 2016.

NB! For kunder som kjører Zirius versjon 3.4 og har aktivert Zirius Portal tjenester mot fakturaweb.com må det sendes epost til support@zirius.no før oppgradering.  

Hvordan håndterer Zirius de nye reglene?

  • Dagens omsetningsoppgave med 11 poster endres til mva-melding med utvidelse til 19 poster.
  • I Zirius utvides kodene tilsvarende, og kobles mot nye rapporteringsposter i mva-meldingen.

Det vil si at ved overgang til 2017 kan du føre som tidligere i Zirius, men med hensyn til de nye kodene som er lagt til. Zirius oversetter behandlingskodene og generer ny gjeldende mva-melding.

Hva betyr dette for deg?

Regnskapsansvarlige og regnskapsførere må oppdatere seg på de nye reglene, og ta nødvendige grep for at behandling og rapportering blir korrekt innen januar 2017. Du finner også mer informasjon hos skatteetaten

Hvordan få vite mer om endringene?

Zirius Kompetanse arrangerer kurs for å forberede deg og din bedrift på endringene. Har du ikke mulighet å delta på kurs er det også mulighet å ta nettkurs som oppdaterer deg på det du trenger.

Sørg for at du er klar for endringene fra 1.januar ved å melde deg på her

Vi hjelper deg i gang!

Søk

Nyhetsbrev

Få aktuell informasjon om Zirius-produkter på e-post! Klikk her for å abonnere på vårt nyhetsbrev:

Support

For fjernhjelp, last ned og start TeamViewer lokalt ved å klikke på knappen (husk å stenge ned andre versjoner av TeamViewer):